Analgosedare în Tg. Mureș la AESTHETIC DENTAL CLINIC !

Analgoseadarea este o tehnică de anestezie cu efect de reducere a anxietății și a stresului pacientului prin somn,
confort, lipsa durerii și binențeles, fără anestezie prin înțepături.

Destinată tuturor pacienților, această tehnică este în mod spcial utilizată în cazul micilor pacienți, ai copiilor și persoanelor cu dizabilități precum și tuturor paciențlor cu frică de tratamente chirurgicale. Un aspect deosebit de important este acela că pacientul este adormit în urma aplicarii unei maști cu gaz (sevofluran) iar ulterior este ijectat pe cale venoasă anestezicul. Tot ulterior analgosedării se administrează anestezic local (injecție în dreptul dinților) dar în acest mod pacientul nu simte deloc durere sau disconfort.

Pentru a expune mai clar acesastă tehnică de anestezie vă răspundem la cele mai fregvente întrebări puse de pacienți noștri:

Analgosedarea este anestezie generală ?
Acest tip de anestezie nu este anestezie generală, nefiind urmată de aceleași simptome post anestezie. Este o intervenție mult mai complexă decât inhalosedarea avănd ca efect inducerea unui som profund, dar, în comparație cu anestezia generală, nu necesită internare de noapte și urmărire în saloane de ATI.
Medicul dentist este cel care mă anesteziază ?
Această inervenție de sedare este executată de medicul anestezist, care pregătește și coktailul anestezic destinat fiecărui pacient.
Cât durează o intervenție ?
Durata și cantitatea de anestezie necesară este stabilită indvidual fiecărui pacient în parte în funcție de specificul intervenției.
Ce tratamente stomatologice se fac în timpul unei ședințe de analgosedare ?
Principial noi ne dorim să facem toate tratamentele de care are nevoie pacientul într-o sungură ședință dar uneori datorită tehinicilor care trebuiesc respectate este nevoie de mai multe ședințe de analgosedare.
Ce tip de pacienți se califică pentru acest tratament ?
Procedura este destinată tuturor pacienților, indiferent de vârstă care :
Au frică de stomatolog, de intervenții chirurgicale, senzație de voma accentuată, persoane cu blocaje psihice care nu sunt cooperante, pacienți cu frică de injecții;
Pacienți care doresc o intervenție stomatologică desfășurată în confort;
Pacienții adulți sau copii cu nevoi speciale.
Ce se întâmplă în timpul unei intervenții sub analgosedare ?
Pacientul este așezat pe scaunul stomatologic, îi este aplicată o masca cu un gaz (sevofluran) care prin inhalare induce o stare de somn. După aceea se injectează de către medicul anestezit substanțele intravenos iar pacientul intră într-o stare de liniște și somn profund. La finalul procedurilor stomatologice, pacientul este trezit medicamentos din starea de somn și invitat să ia loc în sala postanestezie o perioadă de până la 2 ore unde este montorizat de personalul medical.
Ce simt după anestezie ?
Simtomele post anestezie pot fi : stare de somnolență, și confuzie, foarte rar : greață, vărsături, dureri în gât, uscăciunea gurii, frisoane, răgușelă ușoară. Recomandăm prezența unui însoțitor și este contraindicat condusul.
Înaintea intervenției trebuie să respect anumite indicații ?
Înaintea intervenției există o ședință cu medicul anesteziest care în urma anamnezei și a unui set de analize va stabili un set de indicații e respectat printre care : nu vă puteți aimenta cu 6 ore înaine și bea lichide cu 3 ore înainte.

Sperăm că acest articol este lămuritor în ceea ce privește multitudinea de beneficii pe care această intevenție le oferă pacienților. În afara reducerii disconfortului și a anxietății, acastă procedură este absolut necesară pacienților cu nevoi speciale. Clinica noastră, AESTEHTIC DENTAL CLINIC, vă pune la dispoziție acestă procedură medicală în cele mai bune condiții, cu personal medical înalt calificat și condiții tehnice oferite de echipamenele performante.

Vâ așteptăm cu drag !!