Blog

Analgosedare în stomatologie - cu adevărat tratamente fără durere !

Analgosedare în Tg. Mureș la AESTHETIC DENTAL CLINIC !

Analgoseadarea este o tehnică de anestezie cu efect de reducere a anxietății și a stresului pacientului prin somn, confort, lipsa durerii și binențeles, fără anestezie prin înțepături.

Destinată tuturor pacienților, această tehnică este în mod spcial utilizată în cazul micilor pacienți, ai copiilor și persoanelor cu dizabilități precum și tuturor paciențlor cu frică de tratamente chirurgicale. Un aspect deosebit de important este acela că pacientul este adormit în urma aplicarii unei maști cu gaz (sevofluran) iar ulterior este ijectat pe cale venoasă anestezicul. Tot ulterior analgosedării se administrează anestezic local (injecție în dreptul dinților) dar în acest mod pacientul nu simte deloc durere sau disconfort.

Pentru a expune mai clar acesastă tehnică de anestezie vă răspundem la cele mai fregvente întrebări puse de pacienți noștri:

read more

Implantologia ghidată – un pas mai aproape de perfecțiune !

Stomatologia modernă este în cea mai dinamică perioadă de evoluție, fiind descoperite și utilizate o mulțime de sisteme de tratament care au la bază tehnologie computerizată.

În implantologia modernă, cele mai frecvente complicații apar datorită poziției greșite sau imperfecte a implanturilor. Inserarea lor, care în multe situații trebuie să fie perfectă (marjă de eroare de sub 1 mm de poziție și sub 3 grade în angulație) este foarte greu de obținut intraoperator de medicul implantolog.

read more

De la edentat total, la dantură întreagă în 24 ore cu sistemul ” fast and fix”, mit sau realitate ?

De la edentat total, la dantură întreagă în 24 ore cu sistemele ” fast and fix ” sau ” all-on-four/

Sitemul ” Fast and Fix ” mandibular

six ”, mit sau realitate ?

 

Stomatologia este o ramură a medicinei  cu o evoluție foarte dinamică în ultimii ani, cu fonduri uriașe distinate inovării și cu descoperirea unor tehnici de rabilitare orală pe măsură. Multe din aceste tehnici nu sunt încă disponibile, cum sunt implantarea mugurilor dentari, formați din celule stem (încă în stadiul de cercetare) sau diverse materiale 100% compatibile cu organismul, care, ne pot oferi rezultate sigure, dar sunt și multe dintre ele  accesibile nouă.

read more

Inhalosedare - ce înseamnă !

Intervenții stomatologice sub inhalosedare în Targu Mureș :

Inhalosedarea este o metodă de sedare constientă cu protoxid de azot. Protoxidul de azot este un gaz incolor, ușor dulce, care este folosit în timpul intervențiilor stomatologice pentru relaxare și pentru eliminarea anxietății.

Recomandat :

Este recomandată pacienților cu teamă, anxietate, fobii dentare, reflex de vomă exagerat. Este utilizată în principal in cazul procedurilor de lungă durată la copii, aceștia rămânând conștienți, receptivi și profund relaxați.

read more

Prima vizită a copiilor la medicul dentist - Aesthetic Kids

Stomatologia pediatrică se ocupă de sănătatea dinților celor mici.

Este esențial pentru copii să fie consultați de un pedodont încă din momentul erupției primilor dinți pentru a preveni apariția ulterioară a problemelor stomatologice.

Colega noastră, Dr. Luciana Mașca, ne oferă câteva informații valoroase despre cum pot avea cei mici pe lângă un zâmbet frumos, și unul curat.

  1. Când trebuie să aibă loc prima vizită?
read more

Prevenția dentară - cel mai scurt/economic drum spre un zâmbet sănătos

Respectul de sine este fructul disciplinei, iar simţul demnităţii creşte cu capacitatea de a-ţi spune singur nu.
Este timpul să spui NU fricii de medicul dentist și de a-i face o vizită la cel puțin 1 an.
Ca și restul corpului uman, dinții sunt perisabili. Necesită mentenanță, reintervenții și supraveghere.
Ideea articolului mi-a venit după ce aud tot mai des mărturisiri ale pacienților că tratamentele stomatologice ar fi scumpe, dar am un argument clar că nu e așa și anume că neglijența noastră e cea care ne costă, iar imaginea ne mai jos este cât se poate de sugestivă

read more

Protetica dentară

Omul și mașina

Una din principalele noastre preocupări sunt implementarea celor mai inovatoare tehnici și tehnologii de execuție a lucărilor protetice. Am înțeles că tehnica avansează în domeniul nostru cu o viteză uimitoare și că tehnologia aduce un plus de calitate meseriei noastre. În acelați timp am obsevat că omul, creativitatea și manualitatea lui nu pot fi, încă, înlocuite de mșini. Cea mai bună combinație este între om și mașină, rezultând lucrări protetice executate cu precizie micronică în ceea ce privește adaptarea și închiderile marginale precum și estetică la nivel de artă pe care o poate oferi doar mâna umană.

read more

Tratarea ridurilor peri-orale

Ridurile peri-orale apar odată cu înaintarea în vârstă, dar apar și la persoane tinere, în special la fumători. Tratamentul constă în injectarea de acid hialuronic la nivelul buzelor, completat (dacă este cazul) cu injectarea ridurilor peri-oarale cu acid hialuronic de o consistență mai fluidă.

Ce sunt ridurile peri-orale numite si „smoker lines”?

Majoritatea perosanelor sunt cosntiente de faptul ca ridurile fine încep să apară odată cu îanintarea în varstă datorită pierderii colagenului natural din piele. O altă cauză o constituie mișcările repetitive. Întreaga față, dar în special zona gurii este extrem de mobilă întreaga zi, în timp ce vorbiți, mâncați, sau unii chiar fumați. Mișcările repetitive ale gurii și contracția mușchilor buzelor în timpul fumatului pot duce la aparitia unor riduri suplimentare în jurul gurii, numite „smoker lines”.

read more