+40787893590

A fogászati laboratórium a legújabb technológiával van felszerelve, szakszemélyzete 9 éves tapasztalattal rendelkezik a fogtechnika területén.

Több szempontból rendkívül fontos a szerepe. Egyrészt a fogászati munkák kivitelezésnek időtartama sokkal rövidebb, másrészt pedig lehetőségünk nyílik arra, hogy a protetikai rehabilitációt egy szakorvos és egy fogtechnikus alkotta csapat nyújtsa.

A kezelési irányt megállapító személyből (orvos) és a követendő műszaki eljárást megállapító személyből (fogtechnikus) álló csapat megteremti a legjobb eredmények lehetőségét a kezelési séma szempontjából, de esztétikai és funkcionális szempontból is.

Laboratóriumunk csak komputeres (CAD/CAM) kézműves munkákat végez, az eredmények tehát kivételesek. A technológiai robbanás idején mi is felzárkóztunk és alkalmazzuk ezeket a sikeres technikákat. A régebbi eljárásokban a fogtechnikusnak kellett modellálnia és kézzel teljesítenie minden szakaszt, ami több esetben elkerülhetetlen tévedéseket idézett elő. A CAD/CAM eszközök beszerzése megváltoztatta ezeket az eljárásokat, kizárva az emberi tévedéset.

Mit jelent a CAD/CAM ?

Gyakorlatilag a szájüregben lecsiszolt csonkok mintavétele után a fogtechnikus munkamodellt önt, amelyet utólag szkennel az ecaner segítségével.

A következő szakaszban az ExoCad program segítségével megállapítja a jövőbeni munka formáját és designját.

A 3. szakasz a csiszolás (cirkon esetén) vagy a lézeres szinterizálás (CrCo esetén). Ezek nagy precíziót igénylő technikák (5-15 mikron). Műszaki elnevezése CAM (Computer Aided Manufacturing)

Az utolsó szakasz a fiziognómiai komponens (porcelán) alkalmazása a fémszerkezetre (legyen az cirkon vagy króm-kobalt).