Blog

Implantologie

Ce este implantul dentar ?

Este un dispozitiv în formă circulară, mai accentuat sau deloc conică fabricat din titan cu o puritate de aproape 100% (99,99%) și tratat pe suprafața care intră în contact cu osul astfel încât să fie în armonie cu structura osoară și cu vindecarea ei în jurul implantului (osteointegrare).

Pentru ce situații este recomandat ?

Este recomandat pacenților de toate vârstele (mai puțin copiilor și adolescenților în perioada de dezvoltare fiziologică ). Este esențial ca pacienții să nu fie afectați de boli care nu sunt ținute sub tratament sau pentru care orice intervenție de tip chirurgical este interzisă de medicul curant (cardiolog, imunolog, etc..)

Ce implică această intevenție ?

În condițiile în care nu se impun si alte proceduri accesorii, este una destul de simplă, ce implică crearea unui alveole în care este inserat implantul. După o peroadă de 7-10 zile trebuie să vă prezentați pentru îndepărtarea firelor de sutură.

Doare ?

Din studiile apărute în jurnale medicale dar și din experiența proprie sa demonstrat că această procedură este mult mai puțin traumatizantă decât unele extracții dentare, iar pe timpul intervenției pacientul este anesteziat local, complet, iar post inervenție este administrată medicație necesară pentru a reduce disconfortul (în 90% din cazuri pacienții o numesc așa, nu durere) la minim.

Astăzi, datorită introducerii în stomatologia de cabinet a tehnicilor de anestezie generală, intervențiile lungi sunt mult mai suprtabile, pacientul fiind adormit prin tehnici de anestezie conduse de mediclul primar Anestezist al clinicii.

Ce pași trebuiesc urmați pentru o reabilitare implanto-protetică ?

Primul pas este să ne asigurăm că sunteți un candidat pentru acest tratament. Asta înseamnă că după consultația din cabinet efectuată de medicul specialist va trebui să vă supuneți unor analize de laborator incluzând CBCT. Acestea ne arată dacă sunteți într-o stare de sănătate bună și țesutul osos este sau nu suficient pentru a insera implanturile.

Ce urmează după înserare-a implantului ?

Intervenția este urmată de o perioadă de osteointegrare. Există situații care permit aplicarea lucrării protetice (provizorie) imediat post implantare. În alte cazuri se așteaptă perioadă de 4-6 luni care este crește în situațiile în care sunt necesare intervenții accesorii. Deasemenea post inserare implanturi pacientul trebuie să păstreze o igienă foarte bună a cavității bucale (la fel ca și pre inserare) precum și să se prezinte la medicul dentist cel puțin o dată pe an pentru ingienizare profesională.

În ce situații nu mă calific pentru implanturi ?

Contraindicațiile locale sunt :

lipsă de țesut osos,
igienă bucală deficitară
incluzii dentare și/ sau prezența unor formațiuni tumorale în zona în care urmează să se intervină
procese inflamatorii – infecțioase locale
diverse afecțiuni ale mucoasei bucale

Contraindicațiile generale sunt :

deficiențe imunitare majore
hipertensiune arterială majoră decompensată
endocardita bacteriană
diabetici insulino-dependenți
ciroza hepatică
afecțiuni pulmonare cronice obstructive
îmbolnăviri frecvente cu utilizare periodică de steroizi
bolnavi de cancer sub tratament cu radioterapie sau chimioterapie
maladii endocrine necontrolabile și alte boli genetice
afecțiuni psihotice
consumul de droguri și alcoolismul

Leave a Comment

Implantologie

Implantologie

Implantul dentar este soluția cea mai modernă, și de multe ori singura, prin care se poate proteză o edentație (lipsă a unui sau mai mulți dinți). Deși apărută cu mii de ani în urmă, această tehnică este și acum cea mai bună metodă de protezare.

Deasemenea ultilizăm tehnici de planificare de ultimă generație prin printarea ghidurilor ghirurgicale cu scopul de a avea rezultate foarte bune și în cele mai complexe situații.

Deoarece implantologia are nevoie de multe ori și de intervenții auxiliare, echipa noastră de medici sunt specializați în intervenții de sinus-lifting, bone-splitting, bone augmentation și bone reconstruction cu grefe osoase sintetice și/sau prelevate de la pacient.

Clinica noastră vă oferă cele mai moderne tehnici și implanturi. În acest scop menționăm că utilizăm implanturi de la cele mai renumite firme pe care le alegem cu grijă în funcție de situația dvs.

Deoarece unul dintre principalele motive pentru care pacienții rămân edentați ( cu dinți lipsă) este frica de durere și disconfort ! Clinica noastră a investit în acest scop și am achiziționat echipamente de anestezie generală, astfel dorerea și disconfortul sunt parte a trecutului.

Componența echipei medicale este unică, fiind formată din medic specialist Implantolog, medic specialist chirurg BMF, medic specialist ORL, medic specialist Protetică Dentară, medic specialist Anestezist.

Dotarea clinicii este de ultimă generație, ne mândrim cu sisteme computerizate în protetică (CAD/CAM) și chirurgie (Piezotom, fiziodispenser, laser, etc...).

Reabilitări uni-dentare cu încărcare temporizată

Reabilitările unidentare sunt potrivite la edentețiile reduse (lipsa a maxim 8 dinți /arcadă) și implică inserări a implanturilor cu protezare în sistem dinte-implant sau în cazurile în care calitatea și cantitatea osoasă o permite, punți reduse (4 dinți/3 implanturi).
Acest tip de încărcare este utilizat în cazurile de cantitate osoasă redusă, cu sau fără a fi necesare intervenții de augmentare, si/sau calitate osoasă slabă (D1 sau D4-D5) și implică inserarea implanturilor în etapa1 (ele sunt situate intra-osos, sub-gingiva) pentru o perioadă de 3-9 luni după care se aplică lucrările protetice (dinții).
Modele de implanturi disponibile în clinica noastă:
a. Dentium Superline (Coreea);
b. Alpha-Bio (Israel);
c. Oxy (Italia);
d. Zimmer TSV (SUA(;
e. Megagen (Coreea);
e. Bredent (Germania);
f. Nobel Biocare (SUA);
g. Zimmer Trabecular (SUA);
h. INNO (Coreea);
i. Sweden & Martina (Italia).

Reabilitări uni-dentare cu încărcare imediată

Încărcarea imediată înseamnă aplicarea, pe implanturi, a unor coroane (dinți) în 24-48 ore. Acest tip de reabilitare imediată se potrivește pacienților cu o calitate osoasă superioară (D2-D3) și cantitate suficientă pentru implanturi de dimensiune medie (minim).
Coranele aplicate temporar pentru 3-6 luni, sunt fabricate computerizat, din PMMA.
Tipurile de implanturi utilizate pentru aceste situații :
a. Oxy (Italia);
b. Zimmer TSV;
c. Bredent (Germania);
d. Megagen (Coreea).

Principiul ”one-day dentistry”

Acest principiu este oferit de sistemul Megagen(Coreea) și implică aplicare implanturilor cu ajtutorul ghidului chirurgical, iar coroanele provizorii, fabricate computerizat din PMMA se aplică intra-operator, astfel, la sfărșitul intervenției. Coroanele definitive sunt aplicate după 3-6 luni.
Sistemul este condiționat de o caliate și cantitate osoasă optimă.

Reabilitări imediate în sistemul ”fast and fix”/all-on-four/six

Aceste reabilitări se potrivesc pacienților cu edentație totală(nu mai există nici un dinte restant), subtotală ( există mai puțin de 4 dinți restanți) sau extinsă.
Tratamentul implică extracția dinților existenți și aplicare a 6 implanturi superior sau 4 inferior cu aplicare unor lucrări provizorii (PMMA), fixate prin înșurubare (nu se mișcă și nu pot fi îndepărttate de pacient).
Aceste reabilitări sunt bazate pe sistemele de implanturi :
a. Bredent (Germania);
b. Nobel Biocare (SUA);

Reabilitări totale în sistemul ”all-on-four” și ”all-on-two”

Aceste sisteme sunt recomandate pacienților edentați total (nici un dinte) sau subtotal (mai puțin de 4 dinți) și implică aplicare a minim 4 implanturi superor și 2 inferior, peste care se aplică, temporit=zat (la 3-6 luni) a protezelor totale, ancorate (fizate) pe implanturi cu ajutorul sistemelor de capse.
Sunt recomandate pacienților cu proteze totale care nu au retenție (nu stau fixe) pe campul protetic.

Reabilitări unidentare post-extracționale imediate

Aceste sisteme sunt concepute pentru a proteza edentațiile reduse și înseamnă inserarea unui implant în aceeași ședință în care se face extracția dintelui compromis.
Pentru a îndeplini aceste deziderat, sunt uneori necesare, augmentări osoase (aplicare de substanță osoasă artificială).

Reabilitări post extracționale temporizate

Acest sistem are la baza aplicare unui implant la 4 săptămâni de la data extracției dintelui și se văr încărca (aplica coroana) la 10 săptămâni.
Acest sistem are la bază produsul osos sintetic ETOSS (Anglia).

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2018/03/Zimmer-D_Zimmer-37mmD-Trabecular-Metal-Dental-Implant_263006-300x200.jpg

Zimmer Trabecular (SUA)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2019/07/102495-12557230-1-300x200.jpg

INNO ( Coreea )

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2018/03/TSV_Family_w390x270-300x200.jpg

Zimmer TSV (SUA)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2019/02/bredent-sky-300x200.jpeg

Bredent SKY (Germania)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2018/03/alpha_bio_zahnimplantate_660x400-300x200.jpg

Alpha Bio(Israel)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2019/02/Nobel-Biocare-Dental-Implants-300x200.jpg

Nobel Biocare (SUA)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2019/02/Oxy-implant-1-300x200.jpg

Kone Oxy (Italia)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2018/08/download-300x200.jpg

Megagen (Coreea)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2018/03/dentium-300x200.jpg

Dentium (Coreea)

https://www.aestheticdentalclinic.ro/wp-content/uploads/2019/07/1472467796-300x200.jpg

S & M (Italia)