A periorális ráncok általában a korral járnak, de fiatalkorban is jelentkezhetnek, főként a dohányzóknál.  A kezelés hialuronsav befecskendezése az ajkakba, illetve kiegészítésként (szükség eseté) a periorális ráncokba is fecskendezhető, folyékonyabb változatban.

Mik a „smoker lines”-nak is nevezett periorális ráncok?

A legtöbb személy tudatában van annak, hogy a korban való előrehaladással együtt finom ráncok kezdenek jelentkezni, a bőr természetes kollagén-tartalmának elvesztése miatt. Másik ok a repetitiv mozgás. A teljes arc, de főként a száj környéke a nap folyamán nagyon sokat mozog, míg eszünk, beszélünk vagy egyesek dohányoznak. A száj ismétlődő mozgásai és az ajkak megfeszülése dohányház közben a száj körül „smoker lines”-nak nevezett plusz ráncok jelentkezésével járhat.

De asemenea se știe că fumatul accelerează distrucția colagenului natural din piele, astfel că aceste riduri priorale pot să apară și la persoane tinere.

Cum le putem trata?

Tratamentul constă în injectarea de acid hialuronic la nivelul buzelor, pentru a reface volumul și colagenul pierdut prin procesul de îmbatrânire, și pentru a estompa ridurile fine din jurul gurii. Acolo unde este cazul, injectarea buzelor este  completată cu injectarea propri-zisă a ridurilor peri-oarale cu acid hialuronic de o consistență mai fluidă.

Tratamentul de injectare cu acid hialuronic poate fi completat de un tratament cu laser medical, cele două proceduri medicale având un efect sinergic.